Voetreflexologie

 

Voetreflexzonetherapie

Voetreflexologie is een oude natuurgeneeswijze, alle organen, zenuwen, klieren en weefsels zijn via energiebanen terug te vinden op de voeten. Wat reflexologie doet is werken met de subtiele energie stromen die het lichaam nieuwe energie geven. Speciale technieken zoals druk uit oefenen op de reflex zones en warmte toevoer kunnen blokkades die zich in het lichaam hebben gevormd worden opgeheven. Hierdoor kan het betreffende orgaan of lichaamsdeel zich herstellen of versterken. Het lichaam wordt geholpen in het zoeken naar een harmonie.

In 1938 ontdekt dr. Fitzgerald en Eunice Ingham uit Amerika stenen platen over voetreflexzonemassage van de maya’s. Zij ontcijferden deze en werkten ze medisch uit. Zij zijn de grondleggers van de huidige voetreflexzonetherapie.

 

Hoe werkt voetreflexzonetherapie?

De voeten en ook de handen zijn een weerspiegeling van het lichaam, er lopen vele onzichtbare energiestromen tussen het lichaam de voeten en de handen. Alleen al in de voet bevinden zich ongeveer 30.000 zenuwuiteinden die via reflexzones en/of drukpunten met specifieke organen, botten en spieren corresponderen.

 

Wat doet voetreflexzonetherapie?

Wanneer de balans in het lichaam verstoord is kan een voetreflexzonemassage het evenwicht herstellen. Door de massage van de voeten wordt de werking van de organen, botten en spieren beïnvloed, het lichaam wordt gestimuleerd en blokkades worden opgeheven. Voetreflexzonetherapie geeft verlichting bij chronische of acute gezondheidsproblemen. Het werkt ondersteunend en brengt ontspanning en verlichting. Het helpt bij onrust, slapeloosheid, oververmoeidheid, spanningshoofdpijn, schouder-, nek- en rugklachten. Verder heeft de massage een positieve werking op de spijsvertering, ademhaling, hart en bloedvaten, zenuwstelsel en het hormoonsysteem. Een behandeling kan ook puur voor de ontspanning worden toegepast. Mensen die erg in hun hoofd zitten hebben veel baat bij een voetreflexmassage omdat de overtollige energie uit het hoofd naar de voeten wordt gehaald. Hierdoor ontstaat er stilte en rust en je voelt je meer geaard.

 

Het doel van voetreflexologie
  • Voetreflexologie behandelt het lichaam als geheel.
  • Voetreflexologie geeft ontspanning en verlichting bij pijn en ziekte.
  • Voetreflexologie vermindert of heft bestaande energetische blokkades op.
  • Voetreflexologie bevordert de doorbloeding in het lichaam.
  • Voetreflexologie zorgt voor een algehele verbetering van uw conditie.
  • Voetreflexologie bevordert de afvoer van afvalstoffen.
  • Voetreflexologie helpt je te gronden. Het zorgt ervoor dat de energie vanuit het hoofd naar je voeten gaat, geeft minder kopzorgen.
  • Voetreflexologie is een heerlijk verwen momentje voor jezelf.

 

De reflexzones op je voeten staan in verbinding met lichaam en geest. Door de drukpunten te behandelen, activeert dit jouw zelf helende vermogen en je energie huishouding. Massage levert tevens een bijdrage aan een betere stofwisseling, en een sterker immuunsysteem.